Winkelwagen

UONO besteedt veel tijd aan het zoeken naar en testen van de beste materialen en producenten. Jarenlange ervaring en vele testen zijn voorafgegaan aan de uiteindelijke keuze. Alle armbanden worden gegoten, afgewerkt en geassembleerd in Amsterdam, waardoor er continue controle mogelijk is en de kwaliteit gewaarborgd blijft. Hieronder een beschrijving van de gebruikte materialen.

 

METALEN

Elke armband is verkrijgbaar in vier kleur- en materiaalvariaties; messing, koper, zilver en zwart. De armbanden worden gegoten in drie verschillende materialen en voorzien van hoogwaardige coatings om tot de vier variaties te komen. Een toelichting per kleur- en materiaalvariatie:

MESSING

De messing collectie van UONO is gegoten in een hoogwaardige messing legering die garandeert dat je armband lang mooi blijft. De matte finish wordt gecreëerd door de banden heel fijn te zandstralen. Binnen een paar weken zal de armband door natuurlijke oxidatie donkerder worden en na verloop van tijd zullen de randen iets minder mat worden door wrijving met kleding. De armband krijgt zo een geleefde look die past bij jouw stijl. De donkere oxidatie kan desgewenst altijd worden weggepoetst met een metaalpoetsmiddel zoals Brasso om de band weer wat lichter te maken. Wil je de oorspronkelijk matte look over een tijdje terug, neem dan contact met ons op.KOPER

De koperen collectie van UONO is gegoten in een speciale koper legering die garandeert dat je armband lang mooi blijft. Met normaal koper zou de armband veel te zacht en bijna kneedbaar worden. Deze koperlegering zorgt dat je armband lang vorm zal behouden. De matte finish wordt gecreëerd door de banden heel fijn te zandstralen. Binnen een paar weken zal de armband door natuurlijke oxidatie donkerder worden en na verloop van tijd zullen de randen iets minder mat worden door wrijving met kleding. De armband krijgt zo een geleefde look die past bij jouw stijl. De donkere oxidatie kan desgewenst altijd worden weggepoetst met een metaalpoetsmiddel zoals Brasso om de band weer wat lichter te maken. Wil je de oorspronkelijk matte look over een tijdje terug, neem dan contact met ons op.

ZILVER

De zilveren collectie van UONO is gegoten in hoogwaardige messing legering en voorzien van een 10 micron dikke sterling zilveren coating. Zoals je waarschijnlijk weet, verkleurt zilver niet, maar kan het wel iets donkerder oxideren na verloop van tijd. Hou je van glimmend? Poets de band dan af en toe op! Ondanks de hoge kwaliteit van de coatings kunnen deze na verloop van tijd slijten. Je kan dit vertragen door intensieve wrijving en beschadigingen te voorkomen.

ZWART 1 – ZWART GEANODISEERD ALUMINIUM

De mat zwarte collectie van UONO bestaat uit twee verschillende variaties. Het grootste deel van de zwarte collectie bestaat uit mat zwart geanodiseerd aluminium. Anodiseren is een elektrolytische behandeling en creëert een harde en slijtvaste laag. Het lage gewicht van aluminium zorgt voor een verhoogd draagcomfort omdat je de armband bijna niet voelt. Bij deze banden zal je geen verandering waarnemen door oxidatie, maar ondanks de hoge kwaliteit van de coatings kunnen deze na verloop van tijd slijten. Je kan dit vertragen door intensieve wrijving en beschadigingen te voorkomen.

ZWART 2 – ZWART GERHODINEERD MESSING

Bij enkele modellen is het vanwege de werking van de sluiting niet mogelijk om ze in aluminium te vervaardigen. Aluminium is zeer bros en zacht en zou daarom bij bepaalde modellen breken of slijten. Daarom worden voor de zwarte versie van deze modellen messing banden voorzien van een mat zwarte rhodium coating. Rhodium is onderdeel van de platinafamilie en is een zeer sterk en kostbaar edelmetaal. Ondanks de hoge kwaliteit van de coatings kunnen deze na verloop van tijd slijten. Je kan dit vertragen door intensieve wrijving en beschadigingen te voorkomen.

 

LEER

Naast het metaal is ook leer een belangrijk onderdeel van de UONO collectie. Wij hechten er veel waarde aan dat al het leer dat wij gebruiken ecologisch verantwoord is en hebben het daarom zo dicht mogelijk bij huis gezocht.

Al ons leer komt van Europese runderen en is in Europa 100% plantaardig gelooid onder streng milieutoezicht. Zo is ons vlakke leer met aniline geverfd en met parafine wassen gevet en beschermd. Het is maatschappelijk verantwoord geproduceerd waarbij is de volle supply chain in beeld wordt gebracht van boer tot en met kant en klaar leder.

Alleen de beste delen van de huid, zoals de rug en de nek, worden gebruikt. Echter, leer is een natuurproduct en dus nooit helemaal perfect of identiek. Nekplooien kunnen zichtbaar zijn en geven de authenticiteit aan van puur nerfleder. Kleurvariatie tussen verschillende leveringen zijn mogelijk en de kleur kan daarom afwijken van de foto’s.

Net als de metalen zal ook het leer meer gaan leven. Het leer zal soepeler worden en lichte kleuren leer kunnen donkerder worden door invloed van vuil en vet van de huid. Leer dat veel nat wordt, kan uitdrogen. Dit kan het beste voorkomen worden door bijvoorbeeld niet met de armband te douchen of te zwemmen. Je kunt de levensduur van het leer verlengen door het regelmatig met leervet te behandelen.